woensdag 21 december 2011

Iets heel anders....

Tussen alle sfeervolle kerstblogs valt deze misschien wel een beetje op. Maar ben zo blij datie eindelijk af is, dat ik t toch heel graag met jullie wil delen. De keuken dus....Zoals jullie misschien weten ben ik vorig jaar augustus "geëmigreerd" naar Zeeland. En kwam ik te wonen in een huis dat bol stond van kleur (groen, geel, rood, blauw...). En ik heb niet veel met kleur, zeg maar gerust niks!! Dus afgelopen jaar hebben we t hele huis in de metamorfose gegooid. Alles is nu in witte,naturel en bruintinten met veel hout. Prachtig!! Heeft heel wat emmer saus  , en veel zweet gekost maar we zijn er allebei heel blij mee!
Maar de keuken....We hebben een fusiegezin (zoals ik laatst zo mooi op tv hoorde) met samen 5 kinderen. Heel gezellig, maar als ze er allemaal zijn gaan er hele grote pannen eten door!!.Tel daarbij t feit op dat ik erg graag kook en bak. Daarom besloten we ook de keuken aan te pakken.
Zo was de ene kant:

En zo ist nu:


 Een prachtig groot fornuis, met grote oven! Heb m al uitgeprobeerd, werkt super!
Dan, er tegenover (je loopt dus tussen de twee delen door van de kamer naar de bijkeuken) was t zo:


En werd t dit:


Weegschaal en oude snijplank heb ik gekocht bij mijn favoriete brocante winkeltje in Ameide.


 Kunnen jullie je voorstellen dat ik zit te genieten? Verbouwing heeft al met al maar 4 weken geduurd (is echt niks voor mij hoor verbouwen). En er zat niks echt tegen dus heerlijk klaar voor de feestdagen!!

Rek heb ik gekocht bij internetwinkel 't Moskje (www.tmoskje.nl). Is de moeite van een bezoekje waard!!

Wil gelijk even iedereen hele fijne dagen wensen!!

Lieve groet Ria

dinsdag 13 december 2011

theepotje...

Hier wordt op t moment de keuken verbouwd. Dus een grote puinhoop en stofbende. Heb altijd bewondering voor mensen die maanden, soms jaren aan t verbouwen zijn. Laat ik t zo zeggen, mijn ding ist niet. Dus om even de troep (t wordt prachtig hoor!!) te ontvluchten ging ik vanmorgen even naar de stad. En ja, dan is de verleiding groot om ook even langs mn favoriete kringloop te gaan.
En ja hoor, ik zag weer iets moois!! Ik kan me dan zo verbazen over de mensen (t is er altijd druk) die dan rondlopen met vergeelde tupperware bakkies, plastic bloemen etc en dan zoiets voorbijlopen:


Ik vind m prachtig!! Ben dan zo blij als een kind! En zie m straks al een mooi plekje hebben in onze mooie keuken. Ik kan niet wachten....Maar kijk s wat een mooie details de pot heeft....



Ik geloof wel dat er heeeeeel veel blogs van me over kringloopvondsten gaan. Maar ja, doe t graag, vind er de mooiste dingen en wil dat dan graag delen.

Lieve groet Ria

dinsdag 6 december 2011

Zo mooi!!!

Vanmorgen was ik in mijn ehhhh favoriete woonwinkel.....Durf de naam bijna niet meer te noemen!! Nee hoor,alle gekheid op een stokje. Ik was gewoon bezig met mijn wekelijkse rondje kringloop. Heb dan twee kringloopwinkels hier vlakbij die ik dan meestal allebei even meepik. In de eerste was deze keer niets waar ik blij van werd. Maar toen kwam ik in de tweede...en daar stond ie!! Ik zag m meteen!! Wist niet hoe snel ik er bij moest komen. Mezelf eigenlijk verbazend dat iedereen zich er niet op stortte. Maar nee, iedereen liep er rustig voorbij!! Onvoorstelbaar!! Maar ik had m....!!



Helemaal blij, en dat voor 3 euro...(maakt t toch extra leuk). Zo'n vondst maakt mijn dag helemaal goed!! Na Maria (zie blog van 13 november) is dit mn tweede religieuze beeldje. Ik heb er gewoon wat mee. Vind ze prachtig!!


Zoals jullie zien staat de kerstboom hier al (Moet eerlijk bekennen zaterdag al!! Sinds de kinderen groot zijn en we dus niet meer aan sinterklaas doen ben ik soms vroeg...Maar ik geniet ervan!!)

Iedereen hele fijne week en lieve groet Ria